Organo - balanced blend

KOFFIE SELECTIE : BIOCO Organo

kaart-organo


De Koffie

zorgvuldig geselecteerde mengeling van
uiterst fijne Arabica uit Centraal- en Zuid-Amerika waaronder Peru en Mexico,
subtiele kop geurige, milde koffie
evenwichtige, zachte smaak
bitterzoet en zuur in perfecte harmonie.


Cup Profiel

zacht en aangenaam palet
met een uiterst delicate zuurtegraad
en uitgesproken gebalanceerde body

peru-smaak

Smaakprofiel

Een subtiele samenstelling speciaal gemaakt voor de echte Bio koffie liefhebber. 

Deze blend bestaat uit zorgvuldig geselecteerde, 100% Biologische, Arabica bonen van superieure kwaliteit. 

Door zijn zachte branding komen de aroma’s van deze koffie helemaal tot zijn recht. Dank zij zijn unieke verpakking worden die aroma’s ook zo goed mogelijk bewaard. Een troef die u zeker zal appreciëren.

 Een kopje koffie, met liefde bereid, waarvan u zowel 's morgens als later op de dag gegarandeerd met plezier zal genieten. 

Een BIOCO verpakking staat trouwens prachtig naast uw espressomachine op de keukenkast!

Het Productieproces

Na het branden worden de bonen luchtgekoeld, er wordt dus absoluut geen water gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het vochtpercentage laag blijft, hetgeen resulteert in een betere koffie! En daar stopt het verhaal niet. Het is namelijk heel belangrijk dat de bonen, na het afkoelen, zo weinig mogelijk in contact met zuurstof komen. Daarom gaan onze bonen onmiddellijk na het afkoelen in een ontgassings-systeem terecht dat volledig afgesloten is van de lucht. Door ze daar een 5-tal dagen te laten relaxeren, verkrijgen we de intense en prachtige smaak. 

Daarna worden de bonen onmiddellijk luchtdicht verpakt in een milieuvriendelijke verpakking. Wij verpakken luchtdicht maar niet vacuum: tijdens het vacuum trekken zouden namelijk heel veel aroma's en smaken ontrokken worden aan de koffie, dat zou pas echt doodzonde zijn! De luchtdichte BIOCO potten zorgen voor ideale bewaaromstandigheden. Thuis bewaart u uw koffie het best in de originele pot, deze is immers met het deksel makkelijk af te sluiten . Toch is het aangeraden om uw koffie na het openen spoedig te verbruiken (2 à 3-tal weken).

Bijzonderheden

Om onze koffies te creëren is er heel wat onderzoek voorafgegaan.

BIOCO wenst immers de perfectie te bereiken, een schril contrast met de kwaliteit van industriële koffies.

Onze superieure kwaliteit bereiken we door traag en artisanaal te branden. Zo blijven de oliën waar ze moeten zitten, in de boon zelf, en blijft de crèmelaag in uw kop koffie langer staan.