COLOMBIA - KACHALÙ

KOFFIE SELECTIE : BIOCO in samenwerking met EFICO

colombia-map2


De Koffie

Arabica
Variëteit: Bourbon en Catuai
Gewassen


Smaak Profiel

Kachalù koffie is één van de beste en door 'Rainforest Alliantie' gecertificeerde koffies wereldwijd. Zeer aanwezig in de mond, fijne smaak, mild, onderbouwd met een zure toets.

colombia-smaak
  • Regio : noordoosten van Medellín; communes uit Oiba, Socorro,Confines, Puente Nacional, Barbosa,Guapota, Pinchotte, San Gril, Curiti y Valle de San José en Santander 
  • Hoogte : 1,350 - 1,750 meter 
  • Koffiegebied : 1,200 ha, waarvan 850 ha gebruikt 
  • Bodemtype : Kleiachtig 
  • Type schaduwbomen : Zeer gediversifieerd - Anacos, Arrayan, Balso, Cedros, Guamo & andere 
  • Hoeveelheid regen in mm/jaar : 1,750 - 2,300 
  • Gemiddelde Jaartemperatuur : 18-25°C 
  • Productie per oogst : 8,500 zakken 
  • Oogstperiod : van November tot Maart

Het Productieproces

  • Plukmethode: manueel
  • Gewassen methode: de ontpulpte kersen worden gedurende 15 tot 16 uur gefermenteerd
  • Droog methode: zongedroogd op het terras
  • Selectie en sorteer methode: manueel

De Regio - Sociale inzet

De lonen zijn in overeenstemming met wettelijke verplichtingen, de werkomstandigheden zijn menswaardig en er is respect voor mensen zonder enige discriminatie. Het Kachalu koffie-project 'Duurzaam onderwijs voor ontwikkeling' in Santander (met steun van de Efico Foundation) draagt bij tot de verbetering van de levensstandaard en onderwijs.

Bijzonderheden

Kachalù coffee bezit een dubbele certificatie : Biologisch and Rainforest Alliantie.

De Colombianen plaatsen de koffiecultuur centraal in hun leven. Een grootsheid die nagestreefd en ondersteund wordt door de hele regio die uiteindelijk mee profiteert van deze kwaliteitskoffie. Deze koffie wordt geïmporteerd in samenwerking met de' Federación Nacional de Cafeteros de Colombia (FNC)', initiatiefnemer van de lokale projecten ter verbetering van de levenskwaliteit van de koffiegemeenschap.